Οφτή πατάτα με παστό μπακαλιάρο

Πλένουμε καλά τις πατάτεςκαι τις ψήνουμε ολόκληρες στο φούρνο για 1 ½ ώρα περίπου στους 120 βαθμούς. Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τον μπακαλιάρο, βράζοντας τον σε καυτό νερό για 3 λεπτά.

*(Να σημειώσουμε εδώ ότι έχουμε αφήσει μια ολόκληρη μέρα τον μπακαλιάρο μέσα σε ένα μπωλ με νερό για να ξαλμυριστεί).

Μόλις ετοιμαστούν οι πατάτες μας αδειάζουμε το εσωτερικό τους όταν είναι ακόμα ζεστές και τις αφήνουμε στην άκρη.

Τη γέμιση από τις πατάτες την κάνουμε πουρέ. Στην πορεία ανακατεύουμε μέσα στον πουρέ τον μπακαλιάρο αφού τον έχουμε κόψει πρώτα σε μικρά κομματάκια, το τσιγαριασμένο κρεμμύδι, το κόλιανδρο, το χυμό λεμονιού, το σκορδόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.

Γεμίζουμε τις πατάτες με το ομογενοποιημένο μίγμα του πουρέ και ξαναβάζουμε στο φούρνο για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά για να κάνει κρούστα και να πάρει χρώμα η γεμιστή πατάτα μας!

Menu