Γραβιέρα άκανθος

Η γραβιέρα Άκανθος είναι ένα σκληρό τυρί από φρέσκο παστεριωμένο κατσικίσιο και πρόβειο γάλα. Η αργή ωρίμανση της γραβιέρας λόγω του όγκου του κάθε κεφαλιού, η οποία διαρκεί έως και τέσσερις μήνες, με την καθημερινή και επιμελή φροντίδα μας σε ελεγχόμενες συνθήκες υγρασίας και θερμοκρασίας δημιουργεί την έντονη γλυκιά γεύση. Το όνομα του είναι τοπωνύμιο από την αρχαία Άκανθο (655 π.Χ.), το οποίο αποτελεί την αρχαιότερη ονομασία της Ιερισσού όπως την αναφέρει ο Θουκυδίδης.

Χαρακτηριστικά

Σκληρό τυρί από παστεριωμένο κατσικίσιο και πρόβειο γάλα, λίπος επί ξηρού 40% και μέγιστη υγρασία 38%.

  • Κεφάλι ~ 11 kg
  • Αεροστεγής συσκευασία 300 - 400 γρ
Μενού